085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Strafbeschikking onherroepelijk bij niet (tijdig) instellen verzet

Wanneer u niet (tijdig) verzet instelt tegen een strafbeschikking, kan deze onherroepelijk worden. U moet binnen 14 dagen verzet instellen tegen een strafbeschikking. Wanneer u dat niet (tijdig) doet, staat daarmee de straf vast. Het gevolg daarvan is dat u schuldig wordt geacht voor het feit waarvoor de strafbeschikking is opgelegd, en dat u de geldboete moet betalen. Het feit komt ook op uw strafblad te staan. 

Voorwaarden onherroepelijk worden strafbeschikking

Niet in alle gevallen wordt een strafbeschikking onherroepelijk wanneer u niet tijdig verzet hebt ingesteld. Dat is alleen wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan:

– de geldboete is maximaal € 340;

– de strafbeschikking is uiterlijk vier maanden na het plegen van het strafbaar feit uitgevaardigd;

– de strafbeschikking is verzonden naar het GBA-adres of het door verdachte opgegeven adres, en

– de bestrafte heeft geen verzet gedaan.

Verzet instellen strafbeschikking

Voorkom dat een aan u opgelegde strafbeschikking automatisch onherroepelijk wordt, en dien zelf een verzetschrift in. Op onze website vindt u een voorbeeld van een verzetschrift tegen een strafbeschikking

Nog beter is het wanneer u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. Dan maakt u meer kans om te winnen en kunt u wellicht een registratie op uw justitiele documentatie voorkomen. Onze advocaten werken ook pro deo, zodat u hoogstens een geringe eigen bijdrage hoeft te betalen.

> Meer informatie kosten van rechtsbijstand

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden