085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Meer informatie

Rechten verdachte na dagvaarding voor zitting strafzaak

Geplaatst op 09 december 2013

De rechten van de verdachten die zijn gedagvaard om te verschijnen bij de kantonrechter, politierechter of de meervoudige strafkamer van de rechtbank staan vermeld op de achterzijde van de dagvaarding. Het is altijd verstandig om deze goed door te lezen. Wij zullen de belangrijkste rechten hieronder bespreken.

Lees meer ›

Advocaat verplicht voor zitting kinderrechter

Geplaatst op 02 mei 2013

Is uw kind gedagvaard om te verschijnen bij de kinderrechter, dan is het belangrijk dat hij wordt bijgestaan door een gespecialiseerde advocaat. Een advocaat wordt standaard toegevoegd door de rechtbank, maar u kunt ook zelf ervoor kiezen dat uw kind de beste rechtsbijstand krijgt, van een in het jeugdstrafrecht gespecialiseerde advocaat.

Lees meer ›

Behandeling ter terechtzitting strafzaak

Geplaatst op 02 mei 2013

Als u binnenkort bij de rechtbank moet verschijnen in verband met een strafzaak is het belangrijk dat u weet hoe de zitting verloopt en wat u kunt verwachten. Wanneer u zich goed voorbereidt en weet wat er allemaal kan gaan gebeuren, dan zult u merken dat u dat u alles beter begrijpt, en vergroot u de kans voor op een gunstige uitspraak, of dat nu een vrijspraak is of een lagere straf. Wij zullen de behandeling van de strafzaak voor u zo helder en duidelijk mogelijk proberen uit te leggen.

Lees meer ›

In hoger beroep gaan tegen vonnis

Geplaatst op 23 februari 2013

Indien u het niet eens bent met het vonnis van de rechter, kunt u hiertegen in hoger beroep gaan zodat u een nieuwe behandeling krijgt van uw strafzaak door het gerechtshof.

Lees meer ›

Dagvaarding politierechter

Geplaatst op 22 februari 2013

Wanneer u wordt verdacht van een strafbaar feit, kan de Officier van Justitie u hiervoor vervolgen. Dit kan hij onder andere doen door u te dagvaarden voor de politierechter.

Lees meer ›

Dagvaarding meervoudige kamer van de rechtbank

Geplaatst op 22 februari 2013

Wanneer u wordt verdacht van een strafbaar feit, kan de Officier van Justitie u hiervoor vervolgen. Dit kan hij onder andere doen door u te dagvaarden voor de meervoudige kamer van de rechtbank.

Lees meer ›

Dagvaarding kantonrechter

Geplaatst op 22 februari 2013

Wanneer u wordt verdacht van een strafbaar feit, kan de Officier van Justitie u hiervoor vervolgen. Dit kan hij onder andere doen door u te dagvaarden voor de kantonrechter.

Lees meer ›

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden