085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Beperkingen tijdens voorarrest

Geplaatst op: 30 april 2013

Aan een verdachte die in voorarrest zit kunnen beperkende maatregelen worden opgelegd in het belang van het onderzoek. Deze beperkende maatregelen worden ook wel “beperkingen” genoemd. Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan de beperkingen. 

Lees meer >


Verklaring verdachte bij politie

Geplaatst op: 30 april 2013

Als u als verdachte gehoord moet worden door de politie gelden er een aantal uitgangspunten. U hebt als verdachte bepaalde rechten waar u zich goed bewust van moet zijn. Het verhoor bij de politie is net een schaakspel. U moet begrijpen wat de strekking van de vraag is. Wat wil de politie weten, en vervolgens moet u bij uzelf te raden gaan of  u met het antwoord op die vraag uzelf kunt belasten. Als er ook maar een klein risico bestaat dat u uzelf kunt belasten, moet u altijd zwijgen. Als verdachte hoeft u niet mee te werken met het verhoor door de politie. U bent niet verplicht om mee te werken aan uw eigen veroordeling! 

Lees meer >


Uitnodiging voor verhoor politie

Geplaatst op: 30 april 2013

Heeft u per brief of telefisch een uitnodiging ontvangen van de politie om u te melden op het politiebureau voor een verhoor? Lees dan de onderstaande informatie goed door.

Lees meer >


Advocaat bij politieverhoor

Geplaatst op: 30 april 2013

Een advocaat die aanwezig is bij het politieverhoor kan echt het verschil uitmaken voor de uitkomst van de zaak. Sinds 1 maart 2016 is het een recht om u door een advocaat te laten bijstaan tijdens het politieverhoor. Het advies is om hier altijd gebruik van te maken. De bijstand van de advocaat en de voorbereiding op het verhoor kan in veel gevallen het verschil betekenen tussen een vrijspraak/sepot en een veroordeling. 

Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit, doet u er altijd verstandig aan om eerst een advocaat te raadplegen. Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor, neem dan altijd eerst contact op met een gespecialiseerde advocaat uit ons netwerk.  Met de advocaat kunt u uw spreken en de eerste verdedigingsstrategie bepalen. De advocaat kan u voorbereiden op het politieverhoor en toestemming vragen om hierbij aanwezig te zijn.

Denk niet te gauw dat u het wel alleen af kunt en omdat u toch niet te verbergen heeft. Het feit dat u door de politie wordt uitgenodigd voor een verhoor betekent al dat de politie u ervan verdenkt dat strafbare feit te hebben gepleegd. De politie wil dan nog alleen even een ‘verklaring’ (lees: bekentenis) van u hebben. Pas hier echt voor op! 
Wij hebben het al vaak genoeg meegemaakt dat wij later een dossier krijgen van een verdachte die zichzelf onbedoeld heeft belast door toch antwoord te geven op bepaalde vragen van de politie. De verhoren van de politie zijn zo opgebouwd en ingericht dat zij de bedoeling hebben om u in de val te lokken. Dit noemen ze ook wel het verhoorplan. De vragen hebben ze vaak vooraf al bedacht, zodat ze precies weten hoe ze u kunnen pakken. Alleen met de bijstand van een gespecialiseerde advocaat kunt u vooraf de vragen inschatten en de verdedigingsstrategie bepalen.

> Meer informatie advocaat bij politieverhoor

Lees meer >


Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden