085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Zakkenrollen/zakkenrollerij

Zakkenrollerij wordt juridisch gekwalificeerd als een eenvoudige diefstal. Geschiedt het zakkenrollen met twee of meer personen, dan gaat het om een diefstal in vereniging. Hoewel het hier niet gaat om de meest ernstige vormen van diefstal, doet u er verstandig aan onmiddellijk contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat strafrecht, bij voorkeur nog voordat u bent aangehouden door de politie.

Geweld bij zakkenrollen

Bij zakkenrollerij gaat het meestal om een diefstal (van bijv. de portemonnee) zonder dat de ander het merkt. Indien de handeling van het zakkenrollen wordt opgemerkt, kan het zijn dat u wordt vastgepakt, bijv. ter aanhouding. Wanneer u zich dan losrukt om weg te komen, kan deze rukbeweging worden aangemerkt als een geweldshandeling, waardoor het zakenrollen kan worden gekwalificeerd als een diefstal met geweld. Het gaat dan wel om een van de lichtste vormen van geweld.

Straffen zakkenrollen

De straffen voor zakkenrollen vallen doorgaans wel mee. Voor de eerste keer moet u rekening houden met een werkstraf van ongeveer 60 uren. Zijn er meerdere feiten, of is er sprake van recidive dan gaat de straf richting gevangenisstraf.  

De precieze straf is afhankelijk van de omstandigheden van het geval en de persoonlijke omstandigheden van u, als verdachte. Bij het bepalen van de straf kunnen de volgende factoren van belang zijn:

– aard en ernst van het geweld
– gestolen geld of waarde van gestolen goederen
– kwetsbare slachtoffers (bijv. ouderen)
– omvang schade – (aard en ernst) letsel
– samenwerkingsverband
– professionele werkwijze
– recidive
– berouw/spijt betuiging

Onschuldig

In alle gevallen dat u meent onschuldig te zijn, is het uitermate belangrijk dat u wordt bijgestaan door een goede advocaat. De advocaat kan samen met u op basis van het dossier kijken naar de mogelijkheden om een vrijspraak te bepleiten. Wellicht kunnen camerabeelden worden opgevraagd, getuigen worden gehoord, of andere onderzoeken plaatsvinden.

Advocaat zakkenrollen

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u in contact met een gespecialiseerde advocaat. Juist bij ernstige strafbare feiten als zakkenrollen, is deskundige bijstand van een gespecialiseerde advocaat strafrecht noodzakelijk!

Alle bij ons netwerk aangesloten advocaten werken ook op basis van pro deo (toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand), waarbij de kosten van rechtsbijstand grotendeels worden betaald door de Staat. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hanteren onze advocaten voor u een zeer scherp tarief van € 135,00. Alleen via ons bent u zeker van gespecialiseerde rechtsbijstand, tegen een betaalbaar tarief.

En bij vrijspraak, sepot of ontslag van rechtsvervolging krijgt u bovendien alle kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. Wij kunnen dan voor u een verzoek indienen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden