085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Winkeldiefstal – advocaat nodig?

Winkeldiefstal is op zich genomen een tamelijk eenvoudig vergrijp. Winkeldiefstal is wel, net als andere diefstallen een misdrijf, en heeft gevolgen voor een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Bent u voor de eerste keer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal, dan krijgt u vaak een strafbeschikking met een boete. Betaalt u de boete, dan erkent u daarmee schuld aan de winkeldiefstal. Indien u niet betaalt, moet u later ooit voor de politierechter verschijnen. Het kan belangrijk zijn dat u zich direct goed laat voorlichten over uw mogelijkheden door een gespecialiseerde advocaat strafrecht.

Straffen voor winkeldiefstal

Over het algemeen krijgt u een boete voor winkeldiefstal. Het gaat dan om een eenvoudige winkeldiefstal, zonder betrokkenheid van anderen. Wanneer u samen met een ander de winkeldiefstal pleegt, loopt u het risoco op een hogere straf. Verder is de waarde van de gestolen goederen van belang voor de hoogte van de straf. Wanneer er geweld wordt gepleegd bij de winkeldiefstal gaat de straf fors omhoog. In dat geval gaat het niet meer om winkeldiefstal, maar om een diefstal met geweld. De ernst en aard van het geweld is dan mede bepalend voor de hoogte van de straf. En bij geweld moet u niet alleen denken aan de overvaller met een wapen. Ook het enkele losrukken nadat u door iemand bent vastgepakt, wordt gezien als een geweldshandeling.

Onschuldig

In alle gevallen dat u meent onschuldig te zijn, is het uitermate belangrijk dat u wordt bijgestaan door een goede advocaat. De advocaat kan samen met u op basis van het dossier kijken naar de mogelijkheden om een vrijspraak te bepleiten. Wellicht kunnen camerabeelden worden opgevraagd, getuigen worden gehoord, of andere onderzoeken plaatsvinden.

Advocaat winkeldiefstal

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u in contact met een gespecialiseerde advocaat in winkeldiefstallen.

Alle bij ons netwerk aangesloten advocaten werken ook op basis van pro deo (toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand), waarbij de kosten van rechtsbijstand grotendeels worden betaald door de Staat. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hanteren onze advocaten voor u een zeer scherp tarief van € 120,00. Alleen via ons bent u zeker van gespecialiseerde rechtsbijstand, tegen een betaalbaar tarief.

En bij vrijspraak, sepot of ontslag van rechtsvervolging krijgt u bovendien alle kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. Wij kunnen dan voor u een verzoek indienen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden