085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

vals beschuldigd; advocaat nodig?

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. 

Als u vals beschuldigd wordt van een strafbaar feit, staat de wereld op z’n kop. Als de politie de aangever of aangeefster geloofd, wordt u als verdachte aangemerkt. De kans is groot dat u wordt aangehouden en vaak heeft de politie de zaak al zodanig voorbereid dat zij menen over genoeg bewijs tegen u te beschikken, althans zo wil de politie het vaak doen voorkomen. Niets is zo erg als vals beschuldigd te worden. U voelt zich helemaal alleen staan, met de rug tegen de muur. 

Advocaat na vals beschuldigd

Toch hoeft u niet alleen te staan tegenover het grote en machtige overheidsapparaat. Als u uw zaak bij ons netwerk van gespecialiseerde strafrechtadvocaten, brengen wij u binnen 24 uur in contact met een advocaat die aan uw zijde staat en die echt alles uit de zaak zal halen om uw onschuld aan te tonen. Wij hebben geregeld te maken met zaken waarbij verdachten vals worden beschuldigd. 

Vals beschuldigd; soort zaken

In de meeste gevallen zien we dat clienten vals worden beschuldigd in zedenzaken als verkrachting, feitelijke aanranding, ontucht met kinderen, seksueel misbruik, maar ook bij burenruzies, huiselijk geweld, mishandelingen en andere geweldsdelicten, zien we vaak helaas steeds vaker clienten die vals worden beschuldigd. Voor onze advocaten is het een uitdadiging om de waarheid boven water te krijgen, maar we begrijpen dat het voor u erg vervelend is. Wij zullen u daarom in iedere situatie begeleiden zodat u precies weet wat u kunt verwachten en hoe wij de beschuldiging aan zullen vechten.

Informatiebrochure politieverhoor

Allereerst is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op het verhoor dat u gaan krijgen bij de politie. Voor de meeste feiten hebben wij een uitgebreide informatiebrochure ontwikkeld waarin wordt uitgelegd wat u te wachten staat tijdens het verhoor bij de politie, welke vragen u gaat krijgen, wat het juridisch kader is, en hoe het bewijs normaliter wordt geleverd. 

Vergoeding kosten advocaat

De kosten van de advocaat kunnen in de meeste gevallen volledig worden verhaald op de Staat. Bij een vrijspraak of sepot hebt u recht op een volledige vergoeding van de kosten van de advocaat. U hoeft uiteindelijk dus zelf niets te betalen. Wanneer u dus niet wordt veroordeeld door de rechter, en aldus blijkt dat u vals bent beschuldigd, profiteert u dus van kosteloze rechtsbijstand. 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden