085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaat

Het jeugdstrafrecht is een specialisme binnen het strafrecht. Niet iedere strafrechtadvocaat is mag en kan jeugdige verdachten bijstaan. Alleen gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaten zijn in staat deskundige en adequate rechtsbijstand te verlenen aan minderjarige verdachten. 

Jeugdstrafrechtadvocaat

Om een jeugdstrafrechtadvocaat te worden dient de advocaat eerst een specifieke opleiding te volgen waarin hij alles leert over het jeugdstrafrecht. Ook moet de advocaat voldoende ervaring opdoen door de eerste zittingen mee te lopen met een ervaren jeugdstrafadvocaat, en moet de advocaat jaarlijks cursussen volgen over het jeugdstrafrecht om zijn kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in het jeugdstrafrecht. 

Op zoek naar een gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaat?

Binnen ons netwerk beschikken we over enkele gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaten die de beste verdediging kunnen bieden voor minderjarige verdachten

 

    • die op verhoor moeten komen bij de politie,
    • die in voorlopige hechtenis zitten
    • die moeten verschijnen bij een TOM-zitting bij het OM
    • die zijn gedagvaard om te verschijnen bij de kinderrechter

 

Het belang van een goede verdediging is met name elegen in de toekomst van uw kind; een veroordeling door de kinderrechter betekent niet alleen dat uw kind straf krijgt, maar kan ook (grote) gevolgen hebben voor zijn toekomst. Een veroordeling wordt geregistreerd op de justitiele documentatie (het vroegere strafblad) en kan er ook toe leiden dat uw kind later geen verklaring omtrent het gedrag kan krijgen. Juist daarom is het van belang dat uw kind wordt bijgestaan door een gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaat. 

Kosteloze rechtsbijstand

De rechtsbijstand van de advocaat is in alle gratis. Wanneer uw kind in voorarrest zit, of wanneer hij/zij is gedagvaard om te verschijnen bij de kinderrechter wordt pro deo rechtsbijstand verleend, hetgeen betekent dat de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de Staat.

Alleen voor een verhoor op het politiebureau (wanneer uw kind NIET is aangehouden) wordt niet vergoed door de Staat. Toch adviseren wij om uw kind juist dan te laten bijstaan door een advocaat, of in ieder geval vooraf de zaak met een advocaat te bespreken omdat juist deskundige rechtsbijstand aan het begin van een strafzaak het verschil tussen vrijspraak en een veroordeling. De advocaat kan immers adviseren of, en wat uw kind tijdens het verhoor bij de politie kan verklaren. Wanneer dit goed wordt voorbereid, is de kans op een sepot of vrijspraak het grootst. En bij vrijspraak of sepot krijgt u uiteindelijk alle kosten van rechtsbijstand vergoed van de Staat. Wij regelen dan voor u de schadevergoeding. 

> Meer informatie over schadevergoeding bij vrijspraak en sepot

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden