085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Advocaat tijdens voorarrest

Het voorarrest is vaak de belangrijkste fase in een strafzaak. Met name in de eerste periode van het voorarrest wordt de verdachte vaak gehoord door de politie. Telkens weer wordt hij geconfronteerd met bewijzen en vermoedens van de politie. De druk wordt gaandeweg opgevoerd, waardoor de verdachte het steeds zwaarder krijgt, ook als gevolg van de duur van de detentie, en de onzekerheid over wanneer hij vrij wordt gelaten. Juist in deze fase is het belangrijk dat de verdachte deskundige bijstand krijgt van een gespecialiseerde advocaat strafrecht.

Piketadvocaat

Vanaf het moment van de inverzekeringstelling  op het politiebureau, wordt er automatisch een piketadvocaat aan de verdachte toegewezen. Als de verdachte dat wenst, kan dat op verzoek of bij ernstige zaken ook eerder, namelijk vanaf de aanhouding.

Hoewel een piketadvocaat aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, is het niet uitgesloten dat de piketadvocaat te weinig ervaring heeft in het strafrecht of onvoldoende hierin is gespecialiseerd om de verdachte te voorzien van adequate en deskundige rechtsbijstand, terwijl dat juist in de fase van het voorarrest noodzakelijk is.

Gespecialiseerde advocaat

Indien uw familielid, vriend of kennis voor uw gevoel wordt bijgestaan door een onvoldoende ervaren advocaat, doet hij/zij er verstandig aan om zo snel mogelijk over te stappen naar een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat.
Ouders kunnen voor hun minderjarige kinderen zelf een andere advocaat zoeken. Voor meerderjarige verdachten is dit ingewikkelder geregeld. De meerderjarige verdachte moet zelf aan zijn/haar piketadvocaat de naam doorgeven van de advocaat die de zaak moet overnemen en zijn/haar belangen in het vervolg gaat behartigen.

Wij kunnen u alvast de naam, kantoor- en contactgegevens doorgeven van een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en dan neemt de strafrechtadvocaat binnen 24 uur contact met u op.

De bij ons netwerk aangesloten strafrechtadvocaten werken ook pro deo (gesubsidieerde rechtsbijstand). De kosten van rechtsbijstand worden dan vergoed door de overheid. Gedetineerde verdachten hebben altijd recht op pro deo rechtsbijstand.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden