085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Tasjesroof

Een tasjesroof wordt juridisch gekwalificeerd als een diefstal met geweld. Tasjesroof wordt beschouwd als een ernstig misdrijf, waarvoor hoge straffen opgelegd kunnen worden. Wanneer u verdacht wordt van een tasjesroof, doet u er verstandig aan onmiddellijk contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat strafrecht, bij voorkeur nog voordat u bent aangehouden door de politie.

Geweld bij tasjesroof

Bij een tasjesroof gaat het meestal om een of twee personen op een brommer of een fiets die een tas van een ander in een rukbeweging pakken bij het voorbij rijden. Deze rukbeweging wordt standaard aangemerkt als een geweldshandeling. Het geweld bij een tasjesroof valt doorgaans wel mee, en is vaak minder dan bijv. een straatroof.

Straffen tasjesroof

Een tasjesroof wordt gezien als een ernstig feit, maar qua ernst weer minder dan bijv. een gewapende overval of een straatroof. Voor een eerste tajesroof krijgt u doorgaans 180 uur werkstraf. Zijn er meerdere feiten, dan gaat de straf richting gevangenisstraf.  

De precieze straf is afhankelijk van de omstandigheden van het geval en de persoonlijke omstandigheden van u, als verdachte. Bij het bepalen van de straf kunnen de volgende factoren van belang zijn:

– aard en ernst van het geweld
– gestolen geld of waarde van gestolen goederen
– kwetsbare slachtoffers (bijv. ouderen)
– omvang schade – (aard en ernst) letsel
– samenwerkingsverband
– professionele werkwijze
– recidive
– berouw/spijt betuiging

Onschuldig

In alle gevallen dat u meent onschuldig te zijn, is het uitermate belangrijk dat u wordt bijgestaan door een goede advocaat. De advocaat kan samen met u op basis van het dossier kijken naar de mogelijkheden om een vrijspraak te bepleiten. Wellicht kunnen camerabeelden worden opgevraagd, getuigen worden gehoord, of andere onderzoeken plaatsvinden.

Advocaat tasjesroof

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u in contact met een gespecialiseerde advocaat. Juist bij ernstige strafbare feiten als een tasjesroof, is deskundige bijstand van een gespecialiseerde advocaat strafrecht noodzakelijk!

Alle bij ons netwerk aangesloten advocaten werken ook op basis van pro deo (toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand), waarbij de kosten van rechtsbijstand grotendeels worden betaald door de Staat. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hanteren onze advocaten voor u een zeer scherp tarief van € 135,00. Alleen via ons bent u zeker van gespecialiseerde rechtsbijstand, tegen een betaalbaar tarief.

En bij vrijspraak, sepot of ontslag van rechtsvervolging krijgt u bovendien alle kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. Wij kunnen dan voor u een verzoek indienen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden