085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Teruggave van een in beslag genomen gestolen auto aan eigenaar

Wanneer uw gestolen auto door de politie is teruggevonden, is het wel zo fijn wanneer u hier snel over kunt beschikken. De politie zal de auto in beslag nemen onder de verdachte bij wie die auto is aangetroffen. Omdat de auto op het moment van inbeslagname in bezit is van de verdachte, dient die afstand doen. Doet hij dat niet, dan mag de politie de auto niet aan u, als eigenaar teruggeven.  Om de auto terug te krijgen, moet u dan een klaagschrift indienen bij de rechtbank. In het klaagschrift vraagt u als derde, om teruggave van de in beslag genomen auto.

Criteria teruggave inbeslaggenomen auto

Aan de criteria voor de teruggave zal hoogstwaarschijnlijk wel voldaan zijn.

Het belangrijkste is dat er geen onderzoek meer hoeft te worden gedaan naar de auto. In sommige gevallen kan het onderzoeksbelang vorderen dat de auto nog langer bij de politie blijft.
Daarnaast dient buiten redelijke twijfel te staan dat u de eigenaar bent van de auto. De kentekenregistratie levert hierbij geen bewijs op. De kentekenregistratie zegt niets over de eigendom van de auto. Wanneer u aangifte hebt gedaan van de diefstal wordt toch vaak wel aangenomen dat u de eigenaar bent van de auto. Ook een aankoopbewijs, bankafschriften van de betaling(en) e.d. kunnen bewijs opleveren van de eigendom van de auto.

> Meer informatie teruggave in beslag genomen auto

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden