085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Seksueel misbruik – advocaat nodig?

Seksueel misbruik is een verzamelnaam voor verschillende strafbare feiten waar het gaat om (gedwongen) seksuele handelingen met een ander. Meestal wordt er bij de term seksueel misbruik gedoeld op de situatie waarbij kinderen zijn misbruik, maar seksueel misbruik kan ook betrekking hebben op volwassenen die gedwongen zijn tot het verrichten of ondergaan van bepaalde seksuele handelingen.

Een advocaat gespecialiseerd in zaken met betrekking tot seksueel misbruik kan zowel verdachten als slachtoffers bijstaan in het strafproces. Wanneer u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat bent u in elk geval verzekerd van deskundige rechtsbijstand tijdens de strafzaak. Juist in zaken van seksueel misbruik is het erg belangrijk dat u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat met de nodige kennis en ervaring, nu de belangen vaak groot zijn. Al snel loopt u het risico te worden veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.    

Seksueel misbruik

Seksueel misbruik kan zich uiten in verschillende delicten:

  • Ontucht met minderjarige < 16 jaar (art. 244 en 245 Sr)
  • Ontucht met iemand die aan zijn/haar zorg is toevertrouwd (249 Sr)
  • Ontucht c.q. feitelijke aanranding (art. 246 Sr)
  • Vervaardigen van kinderporno (art. 240b Sr)
  • Mensenhandel (artikel 273f Sr.)

Advocaat seksueel misbruik

Binnen ons netwerk beschikken wij over echte gespecialiseerde advocaten voor strafzaken waarbij het gaat om seksueel misbruik. Of u nu zelf verdacht wordt van seksueel misbruik, of dat u als slachtoffer zich wenst te voegen in het strafproces, bij ons bent u aan het juiste adres om snel in contact te komen met een gespecialiseerde advocaat. 

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u direct in contact met de advocaat. Deze neemt dan binnen 24 uur contact met u op om de zaak met u te bespreken. Vervolgens beslist u later pas of u inderdaad gebruik wenst te maken van de rechtsbijstand van de advocaat. Aanmelding is altijd gratis en geheel vrijblijvend.  

Alle bij ons netwerk aangesloten advocaten werken ook op basis van pro deo (toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand), waarbij de kosten van rechtsbijstand grotendeels worden betaald door de Staat. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hanteren onze advocaten voor u een zeer scherp tarief. Alleen via ons bent u zeker van gespecialiseerde rechtsbijstand, tegen een betaalbaar tarief.

En bij vrijspraak, sepot of ontslag van rechtsvervolging krijgt u bovendien alle kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. Wij kunnen dan voor u een verzoek indienen.

> MEER INFORMATIE SEKSUEEL MISBRUIK

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden