085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Help, mijn kind zit vast op het politiebureau?

Een van de ergste dingen voor een ouder is natuurlijk als uw kind door de politie is aangehouden en vast zit op het politiebureau. U maakt u waarschijnlijk zorgen om uw kind, wil weten hoe het met hem is, en waarvan hij verdacht wordt. Het is belangrijk dat uw kind zo spoedig mogelijk wordt bijgestaan door een gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaat, die precies weet wat er gaat gebeuren, en u en uw kind kan adviseren over de beste verdedigingsstrategie. Moet uw kind zwijgen, of juist een verklaring afleggen, en wat moet hij dan verklaren?

Zwijgrecht

Net als iedere verdachte heeft een kind ook het recht om te zwijgen. Hij hoeft niet mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Het is belangrijk dat uw kind zo spoedig mogelijk de zaak bespreekt met een gespecialiseerde advocaat die hem hierover kan adviseren.

Bezoek ouders

In de periode dat het kind vast zit op het politiebureau mag hij bezoek ontvangen van zijn ouders. Vaak weten de bewaarders dat niet goed, en in veel gevallen informeert de advocaat de ouders hier niet of niet goed over. Dat is een slechte zaak, nu het juist in deze moeilijke tijd goed is dat het kind contact heeft met zijn ouders, die hem kunnen steunen en helpen. Onze advocaten bewerkstelligen wij altijd dat de minderjarige client zo snel mogelijk bezoek ontvangt van zijn ouders.

Aanwezigheid advocaat bij politieverhoor

Een minderjarige verdachte heeft ook altijd het recht om een advocaat, of een vertrouwenspersoon (een van de ouders) bij het politieverhoor aanwezig te laten zijn. Ons advies is om altijd een gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaat aanwezig te laten zijn bij het politieverhoor. Een advocaat weet vaak beter wat wel en niet is toegestaan tijdens het politieverhoor, en kan ervoor zorgen dat uw kind niet onder druk wordt gezet door de politie. Waar nodig kan de advocaat ingrijpen.

Ook is het belangrijk dat de advocaat door het politieverhoor een goede indruk krijgt over welke informatie de politie beschikt, zodat hij hierop in overleg met zijn client de verdedigingsstrategie kan aanpassen.

Kosten rechtsbijstand

Wanneer u ervoor kiest om uw kind door een gespecialiseerde jeugdstrafrechtadvocaat uit ons netwerk in te schakelen, bent u altijd verzekerd van deskundige rechtsbijstand voor een lage prijs. Belangrijk is dat u de kosten van rechtsbijstand later bij een sepot, vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging altijd weer vergoed kunt krijgen via de Staat. 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden