085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Fietsendiefstal

Fietsendiefstal is op zich genomen een tamelijk eenvoudig vergrijp. Fietsendiefstal is wel, net als andere diefstallen een misdrijf, en heeft gevolgen voor een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Bent u voor de eerste keer aangehouden op verdenking van fietsendiefstal, dan krijgt u vaak een strafbeschikking met een boete. Betaalt u de boete, dan erkent u daarmee schuld aan de fietsendiefstal. Indien u niet betaalt, moet u later ooit voor de politierechter verschijnen. Het kan belangrijk zijn dat u zich direct goed laat voorlichten over uw mogelijkheden door een gespecialiseerde advocaat strafrecht.

Straffen voor fietsendiefstal

Over het algemeen krijgt u een geldboete voor fietsendiefstal. Volgens de orientatiepunten die door rechters worden gehanteerd, kan voor een fietsendiefstal een geldboete van € 300,00 worden opgelegd. Het gaat dan om een eenvoudige fietsendiefstal, zonder betrokkenheid van anderen. Wanneer u samen met een ander de fietsendiefstal pleegt, loopt u het risico op een hogere straf. Verder is de waarde van de gestolen goederen van belang voor de hoogte van de straf. Wanneer er geweld wordt gepleegd bij de fietsendiefstal gaat de straf fors omhoog. In dat geval gaat het niet meer om fietsendiefstal, maar om een diefstal met geweld. De ernst en aard van het geweld is dan mede bepalend voor de hoogte van de straf. En bij geweld moet u niet alleen denken aan de overvaller met een wapen. Ook het enkele losrukken nadat u door iemand bent vastgepakt, wordt gezien als een geweldshandeling.

Onschuldig

In alle gevallen dat u meent onschuldig te zijn, is het uitermate belangrijk dat u wordt bijgestaan door een goede advocaat. De advocaat kan samen met u op basis van het dossier kijken naar de mogelijkheden om een vrijspraak te bepleiten. Wellicht kunnen camerabeelden worden opgevraagd, getuigen worden gehoord, of andere onderzoeken plaatsvinden.

Wanneer u een strafbeschikking krijgt, en meent onschuldig te zijn, moet u de strafbeschikking niet betalen. Het is belangrijk dat u in dat geval binnen 14 dagen verzet instelt. Uw advocaat kan dat voor u doen.

Advocaat fietsendiefstal

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u in contact met een gespecialiseerde advocaat in fietsenldiefstallen.

Alle bij ons netwerk aangesloten advocaten werken ook op basis van pro deo (toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand), waarbij de kosten van rechtsbijstand grotendeels worden betaald door de Staat. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hanteren onze advocaten voor u een zeer scherp tarief van € 135,00. Alleen via ons bent u zeker van gespecialiseerde rechtsbijstand, tegen een betaalbaar tarief.

En bij vrijspraak, sepot of ontslag van rechtsvervolging krijgt u bovendien alle kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. Wij kunnen dan voor u een verzoek indienen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden