085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Schadevergoeding slachtoffers / benadeelde partij

Als slachtoffer kunt u zich voegen als benadeelde partij in het strafproces. Het voordeel hiervan is dat u niet eerst een langslepende civielrechtelijke procedure hoeft te doorlopen om vergoeding van uw schade te verkrijgen.

Een tweede voordeel is dat justitie (het CJIB) – bij oplegging van de schadevergoedingsmaatregel – belast zal worden met de incasso van het toegewezen bedrag bij de verdachte. Justitie beschikt daarbij over een extra dwangmiddel; hechtenis indien de verdachte niet betaald.

Het is van belang dat u zich laat bijstaan door een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat die namens u de processtukken kan opvragen, u kan informeren over het verloop van de procedure, en samen met u het voegingsformulier kan opstellen zodat op een juiste manier schadevergoeding kan worden gevorderd en u de meeste kans heeft dat de vordering wordt toegewezen indien de verdachte wordt veroordeeld.

Via onderstaand aanvraagformulier kunt u de zaak bij ons aanmelden. Een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wanneer u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, wordt de rechtsbijstand gratis worden verleend.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden