085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Wanneer de taakstraf niet tijdig en volledig is verricht, zal de reclassering deze als mislukt aan het openbaar ministerie retourneren, die op haar beurt de tenuitvoerlegging van vervangende hechtenis zal vorderen.

Dit besluit wordt aan de verdachte betekend. 

Vervolgens is het aan de verdachte om hiertegen binnen 14 dagen een bezwaarschrift in te dienen bij de rechter die de taakstraf heeft opgelegd.

Het opstellen en indienen van het bezwaarschrift kan het beste worden overgelaten aan een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat. U hebt namelijk maar een kans. Indien de rechter het bezwaarschrift ongegrond verklaart, betekent dit dat u de vervangende hechtenis volledig moet uitzitten. Er staat dus veel op het spel!

Na indiening van het bezwaarschrift ontvangt u een oproeping om bij de rechter te verschijnen. Ook dan is het aan te bevelen dat u wordt bijgestaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat die precies weet wat wel en wat niet gezegd moet worden.

Wacht daarom niet langer, en meld uw zaak vandaag nog geheel vrijblijvend bij ons aan. Wij verwijzen u door naar een goede strafrechtadvocaat.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden