085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

Inbraak bedrijf/kantoor

Een inbraak in een bedrijf/kantoor wordt gezien als een ernstig feit. Een inbraak in bedrijf is wel, net als andere diefstallen een misdrijf. Juridisch gezien wordt het gekwalificeerd als een diefstal door middel van braak/verbreking/inklimming/gebruik valse sleutel, oftewel een gekwalificeerde diefstal. Juist omdat een inbraak in een bedrijf of kantoor wordt gezien als een ernstig feit, worden er doorgaans zware straffen voor opgelegd. Het kan belangrijk zijn dat u zich direct goed laat voorlichten over uw mogelijkheden door een gespecialiseerde advocaat strafrecht.

Straffen voor inbraak bedrijf/kantoor

Een inbraak in een bedrijf/kantoor wordt gezien als een ernstig feit. Hiervoor worden doorgaans ook zware straffen voor opgelegd. Volgens de orientatiepunten die door rechters worden gehanteerd, kan voor een inbraak in een bedrijf/kantoor onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken worden opgelegd. Het gaat dan om een eerste diefstal, zonder betrokkenheid van anderen. Een gespecialiseerde advocaat kan het vaak nog voor elkaar krijgen dat er in plaats van een gevangenisstraf een werkstraf wordt opgelegd.
Wanneer u samen met een ander de inbraak hebt gepleegd, of vaker met justitie in aanraking bent gekomen, dan loopt u het risico op een hogere straf.
Verder is de waarde van de gestolen goederen van belang voor de hoogte van de straf. Wanneer er geweld wordt gepleegd bij de inbraak in de woning gaat de straf fors omhoog. In dat geval gaat het niet meer om enkel de inbraak in de woning, maar om een overval. De ernst en aard van het geweld is dan mede bepalend voor de hoogte van de straf. En bij geweld moet u niet alleen denken aan de overvaller met een wapen. Ook het enkele losrukken nadat u door iemand bent vastgepakt, wordt gezien als een geweldshandeling.

Onschuldig

In alle gevallen dat u meent onschuldig te zijn, is het uitermate belangrijk dat u wordt bijgestaan door een goede advocaat. De advocaat kan samen met u op basis van het dossier kijken naar de mogelijkheden om een vrijspraak te bepleiten. Wellicht kunnen camerabeelden worden opgevraagd, getuigen worden gehoord, of andere onderzoeken plaatsvinden.

Advocaat inbraak bedrijf/kantoor

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u in contact met een gespecialiseerde advocaat.

Alle bij ons netwerk aangesloten advocaten werken ook op basis van pro deo (toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand), waarbij de kosten van rechtsbijstand grotendeels worden betaald door de Staat. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan hanteren onze advocaten voor u een zeer scherp tarief van € 135,00. Alleen via ons bent u zeker van gespecialiseerde rechtsbijstand, tegen een betaalbaar tarief.

En bij vrijspraak, sepot of ontslag van rechtsvervolging krijgt u bovendien alle kosten van rechtsbijstand vergoed door de Staat. Wij kunnen dan voor u een verzoek indienen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden